You are here: Home * things that caught my eye * Πράγματα που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον vol.2

Πράγματα που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον vol.2

Ο Σεπτέμβριος έφτασε και δηλώνω χαρούμενη γιατί ανήκει στους αγαπημένους μου μήνες. Και όχι δεν είναι αγαπημένος επειδή ανοίγουν τα σχολεία. Τον αγαπώ γιατί μου δίνει ώθηση να βάλω νέους στόχους και να κάνω νέα ξεκινήματα. Τον αισθάνομαι σαν τον πρώτο μήνα μιας νέας χρονιάς και ας είναι ο ένατος.

Πέρασε λοιπόν η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και με βρήκε να ξεκινάω νέα σειρά στο Netflix. 

Είδα…

και συνεχίζω να βλέπω τη σειρά Good Girls. Τρεις φίλες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα τα προβλήματα τους μεγαλώνουν όταν η μια από τις τρεις αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας το παιδί της. Για να ξεφύγουν από τα οικονομικά τους προβλήματα αποφασίζουν να ληστέψουν μια τράπεζα. Θα περιμέναμε να δούμε στα επόμενα επεισόδια την οργάνωση του σχεδίου και την εκτέλεση του. Αλλά όχι τα πράγματα κινούνται με γοργούς ρυθμούς αφού ήδη στο πρώτο επεισόδιο γίνεται η ληστεία και οι τρεις φίλες μπλέκουν σε μεγαλύτερους μπελάδες. 

Γιατί μου άρεσε:

    • Γιατί οι πρωταγωνίστριες έχουν χημεία. Ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους. Η μια συμπληρώνει την άλλη. 
    • Η ιστορία συνεχώς εξελίσσεται.Μόλις τελειώσει το ένα επεισόδιο θέλεις κατευθείαν να πας στο επόμενο για να δεις τι θα γίνει.
    • Γιατί θυμίζει το breaking bad που είναι στις αγαπημένες μου σειρές. 

Μια ματιά στο trailer μπορεί να σε πείσει. 

Διάβασα…

 

και συνεχίζω να διαβάζω γιατί δεν πρόλαβα να τελειώσω, οπότε δεν θα σου δώσω πολλές λεπτομέρειες. Απλά θα σου αναφέρω ότι είναι διαφορετικό από τα βιβλία που έχω συνηθίσει να διαβάζω αλλά ότι μου αρέσει. Πρόκειται για το βιβλίο “Εκπνοή” του Ted Chiang. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα σου πω την άλλη βδομάδα που θα το έχω ολοκληρώσει.

 

Αγόρασα…

μια τσάντα που ήθελα καιρό να αγοράσω. Είναι της εταιρείας ames, είναι ελληνικό brand και ως μοτίβο φέρει τον λαβύρινθο. Η ποιότητα του υφάσματος είναι εξαιρετική, το ίδιο ισχύει και για τα δερμάτινα μέρη. Το σχέδιο που διάλεξα είναι η alas. 

Για τα παιδιά αγόρασα παιχνίδια, βασισμένα στην φιλοσοφία μοντεσσόρι της εταιρίας oxybul.  Ενθουσιάστηκαν και πέρασαν δημιουργικές ώρες απασχόλησης. 

Άκουσα….

Άκουσα τα τραγούδια του Θεοδωράκη και ταξίδεψα αρκετά χρόνια πίσω τότε που το σπίτι γέμιζε από τις μελωδίες του. Σιγομουρμούρισα το της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και θυμήθηκα τις εκδρομές που κάναμε με τα τραγούδια να παίζουν σε κασέτα. Εμείς τότε παιδιά βλέπαμε τον ενθουσιασμό των γονιών μας που τραγουδούσαν και απορούσαμε. Τώρα πια μετά από πολλά χρόνια ξέρουμε πως την καλύτερη μουσική παιδεία την πήραμε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, απορώντας για τη σημασία της λέξης ζαβαρακατρενέμια και για την επαναστατική διάθεση που μπορούσε ένα τραγούδι να μεταδώσει.

Δοκίμασα…

Δοκίμασα το αφρόλουτρο του KORRES με άρωμα πασχαλιά. Αν αγαπάτε το άρωμα της πασχαλιάς τότε επιβάλλεται να το δοκιμάσετε. Όσο για το πως αφήνει το δέρμα; καθαρό, απαλό και με αίσθηση φρεσκάδας.

Αυτά ήταν τα πράγματα που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον για την εβδομάδα που μας πέρασε. Περιμένω τις εντυπώσεις σου. Να μου πεις αν θα δοκιμάσεις κάτι από αυτά που δοκίμασα και εγώ, ή αν είδες ή διάβασες κάποιο βιβλίο από αυτά που σου έχω προτείνει. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να περνάς καλά και να σε προσέχεις. 

Σε φιλώ,

Τ.

 

 Εγγραφή στο newsletter
Invalid email address
Give it a try. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply