You are here: Home * my stories * Μη ξεχνάς εσένα

Μη ξεχνάς εσένα


 

 

 

 

 

 

Η περιποίηση για τις μαμάδες είναι μια λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους, ειδικά για τις νέες μαμάδες είναι κάτι που θεωρείται από δύσκολο ως και αδύνατο. Ως μαμάδες τρέχουμε συνέχεια προσπαθώντας να τους ικανοποιήσουμε όλους και αφήνουμε στην άκρη τον εαυτό μας. Μάλιστα, όταν κάνουμε κάτι για εμάς αισθανόμαστε ενοχές. Η αλήθεια όμως είναι πως η φροντίδα του εαυτό μας είναι ύψιστης σημασίας, γιατί η διάθεση μας θα βελτιωθεί και έτσι οι ισορροπίες μέσα στην οικογένεια δε θα χαθούν.

Θα αναφέρω τι κάνω εγώ για να ξεφύγω λίγο από τις απαιτήσεις της μητρότητας. Μετά την πρώτη μου εγκυμοσύνη ένιωθα αρκετά πιεσμένη δε μπορούσα να βρω ούτε 10 λεπτά όχι για να περιποιηθώ τον εαυτό μου αλλά για να είμαι μόνη μου απλά να κοιτάζω το ταβάνι. Εξαιτίας των απαιτήσεων που έχουν τα δίδυμα μπόρεσα πιο ελεύθερα να κάνω κάποια πράγματα μετά τους 8 μήνες από τη γέννηση τους. Έτσι, λοιπόν είπα ότι δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο και μετά τη δεύτερη μου εγκυμοσύνη.

Δειλά, δειλά από την πρώτη στιγμή που γύρισα με το μικρό στο σπίτι άρχισα να κάνω πράγματα για μένα. Να λοιπόν μερικά από αυτά που κάνω και μερικά από τα οποία θέλω και έχω βάλει στόχο να τα πραγματοποιήσω:

  1. Βιβλία:Το πρώτο που έκανα ήταν να διαβάζω βιβλία κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Από το Δεκέμβρη που γέννησα μέχρι σήμερα έχω διαβάσει πιο πολλά βιβλία από όσα είχα διαβάσει όταν ήμουν ανύπαντρη και χωρίς παιδιά.
  2. Ύπνος: Ναι εδώ γελάτε δυνατά, κλείνετε τον υπολογιστή αφού πρώτα έχετε κάνει unfollow τη σελίδα. Ο ύπνος είναι τόσο πολύτιμος για εμάς τις μαμάδες όσο πολύτιμο είναι το νερό για τα ψάρια. Προσπαθούμε λοιπόν να κοιμόμαστε όποτε έχουμε την ευκαιρία, Ανάμεσα στους μεσημεριανούς ύπνους των παιδιών, σε κάποιες στιγμές που κάποια γιαγιά ή παππούς ή σύζυγος μας κρατάει τα παιδιά για να ξεκουραστούμε και γενικά κοιμόμαστε όπου βρούμε. Με έχει πάρει ο ύπνος στην καρέκλα με τα μαλλιά κότσο, τα γυαλιά να είναι στραβοφορεμένα και το στόμα ανοικτό άπειρες φορές. Το χειρότερο σ’ όλο αυτό είναι ότι υπάρχουν και φωτογραφίες-ντοκουμέντο της κατάστασης αυτής καθώς ο λατρεμένος μου Ανδρέας (όπου Ανδρέας βλέπε σύζυγος, άνθρωπος μου, άλλο μου μισό, έρωτας της ζωής μου κ.λ.π.) αρέσκεται στο να βγάζει τέτοιου είδους φωτογραφίες και να σε απειλεί για μελλοντικό ποστάρισμα στο instagram.
  3. Νύχια: Τι σας λέω τώρα; και όμως είναι ένας τρόπος να βγούμε από το σπίτι και να περιποιηθούμε και τον εαυτό μας. Μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη το εφαρμόζω ανελλιπώς στην πρώτη ούτε συζήτηση βέβαια.
  4. Καφές με φίλες: Αν είσαστε από τις τυχερές που έχετε τη βοήθεια από κάποια γιαγιά επιλέξτε να βγείτε για καφέ με κάποια φίλη σας. Αν μάλιστα αυτή η φίλη σας έχει και παιδιά θα σας κατανοήσει απόλυτα γιατί θα περνάει τα ίδια με εσάς. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου είναι να μη συζητάτε συνέχεια για τα “διαμάντια σας” γιατί πραγματικά έτσι δεν ξεσκάτε.
  5. Ψώνια: Δεν μιλάμε για κάτι μεγάλο ακόμα και τα πολύ μικρά πράγματα μπορούν να μας αλλάξουν τη διάθεση μας. Η δική μου αγάπη είναι να ψωνίζω λουλούδια και  βιβλία.
  6. Βόλτες: Έστω και σε κοντινές αποστάσεις. Κάντε αυτό που λέμε catch the sun! το έχω δοκιμάσει και βοηθάει. extra tip αφήστε το κινητό στο σπίτι θα νιώσετε πιο ελεύθερη και φυσικά δε θα κοιτάτε κάθε 2 λεπτά ποιος έκανε like τη φωτογραφία σας στο instagram ή τι story ανέβασε η φίλη σας.
  7. Ταινίες- σειρές: Δείτε ταινίες ή σειρές. Καλό είναι να μη σας πάρει ο ύπνος και ρωτάτε σαν και εμένα πότε έγινε αυτό και πότε έγινε εκείνο.
  8. Χαλαρώστε με ένα ποτήρι κρασί : ναι ναι το ξέρω υπάρχουν στιγμές που ένα δε φτάνει, συγκεκριμένα ούτε ολόκληρο το κτήμα του Χατζημιχάλη δεν φτάνει αλλά ας αρκεστούμε στο ένα.
  9. Ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι δυνατά: το συγκεκριμένο tip προσωπικά με βοηθάει πολύ. Σε στιγμές που είμαι ένα βήμα πριν το explosion βάζω το αγαπημένο τραγούδι στη διαπασών και χτυπιέμαι. Εντάξει φαίνομαι λίγο του τρελού αλλά βοηθάει δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
  10. Διακοπές: κάτι σας είπα τώρα! Η αλήθεια είναι ότι βοηθάνε πολύ καθώς γεμίζεις μπαταρίες και μπορείς να αντιμετωπίσεις τις απαιτήσεις της καθημερινότητας πιο ήρεμη.

Αυτά είναι μερικά από όσα κάνω για εμένα, που βοηθάνε τη ψυχολογία μου. Το να φροντίζεις τον εαυτό σου όταν είσαι μαμά δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη!

 

Τ.

 

 Εγγραφή στο newsletter
Invalid email address
Give it a try. You can unsubscribe at any time.
Share:

Leave a Reply