Πριν μια εβδομάδα η Εβίτα πρόσεξε το μαγνητάκι που έχουμε στο ψυγείο με τη Φρίντα Κάλο. Ανέκαθεν υπήρχε εκεί αλλά οι πολλές ζωγραφιές και φωτογραφίες πάνω στο ψυγείο με κάποιο τρόπο το έκρυβαν.
«Ποια είναι αυτή η κυρία;» με ρώτησε.
«Ποια Εβίτα;»
«Να αυτή στο ψυγείο. Με τα λουλούδια στο κεφάλι.»
«Η Φρίντα Καλό.»
«Ποια; Και γιατί την έχουμε στο ψυγείο μας;»
«Είναι μια ζωγράφος και είναι από τις αγαπημένες μου».
«Ζωγραφίζει σαν και εμένα δηλαδή;»
«Μμμ ναι κάπως έτσι.»
Η συζήτηση τελείωσε εκεί αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού έβαλα ένα κουτάκι που σημείωσα «να τους φέρω σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες».
Φυσικά και το ξέχασα αλλά μια βδομάδα μετά το βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός μου το θύμισε.
«Οι πρώτοι μου ήρωες καλλιτέχνες» είναι ένα βιβλίο που φέρνει σε μια πρώτη επαφή τα παιδιά με μερικούς σπουδαίους καλλιτέχνες. Παρέχει απλές και σημαντικές πληροφορίες οι οποίες διανθίζονται από όμορφες εικόνες που κινούνται ή «παραθυράκια» που κατεβαίνουν και το παιδί ανακαλύπτει νέες εικόνες.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και οι «πρώτοι μου ήρωες εφευρέτες» με πληροφορίες για σημαντικούς εφευρέτες όπως ο Αρχιμήδης ή η Πατρίτσια Μπαθ.
Τα βιβλία αυτά συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση και το παιχνίδι καθώς οι κυλιόμενες εικόνες κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.
Στα συν τους το χοντρό χαρτόνι των βιβλίων που αντέχει τις δοκιμασίες από τα μικρά χεράκια.
Και μην νομίζετε ότι μόνο τα παιδιά μαθαίνουν. Να εγώ δεν ήξερα ποια είναι η Πατρισια Μπαθ.
Η σειρά “Οι πρώτοι μου ήρωες” διαθέτει τέσσερεις θεματικές: Επιστήμονες, Καλλιτέχνες, Εξερευνητές, Εφευρέτες και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.